Deze website maakt onderdeel uit van het historische archief van SGSP.nl. Kijk op www.sgsp.nl voor een overzicht van ons actuele aanbod.
 Deze historische website wordt niet langer bijgewerkt met actuele onderwerpen of aangepast aan moderne technische eisen.
Zoeken
Veel gestelde vragen

Ik heb een pakket activiteiten gedownload en het installeert niet.
25/01/2008 | Door: Erik Kruithof

Het activity unpack programma (tsunpack.exe) dat voor het uitpakken en installeren van activiteiten wordt gebruikt bevat een fout met betrekking tot het register. Download en installeer de TSUnpack-Fix van onze updates download sectie om dit probleem te verhelpen.

Is Microsoft Train Simulator er ook in het Nederlands?
30/10/2007 | Door: Erik Kruithof

Nee, er is alleen een Engelse versie van Microsoft Train Simulator beschikbaar.

Hoe kan je treinen omschilderen?
30/10/2007 | Door: Erik Kruithof

Lees de hiervoor de handleiding "Re-painting & Re-skinning" op deze site door.

Kan ik een trein omschilderen zonder het origineel te veranderen?
30/10/2007 | Door: Erik Kruithof

Ja, van elke trein die u schildert is het mogelijk een zelfstandige trein te maken. Hiervoor moet u de bestanden van de originele trein (de trein die u gaat omschilderen) kopiŽren naar een nieuwe map binnen de "Trains" map. Vervolgens moet u de naam van de .eng, .s en .sd bestanden, en de namen in de .eng en .s van de originele trein vervangen in de naam van uw nieuwe trein. Hierbij is het belangrijk dat deze naam uniek is (dwz. dat er nog geen trein met deze naam bestaat) en dat u voor deze naam telkens dezelfde schrijfwijze gebruikt. Tenslotte moet u met de Consist Editor nog even een consist voor uw trein maken, zodat deze ook beschikbaar komt in het menu met beschikbare treinen.

Met welke programma's kan ik nieuwe treinen maken?
30/10/2007 | Door: Erik Kruithof

Voor het maken van nieuwe treinen heeft u een 3d-programma nodig, zoals 3D studio (max) of 3D Canvas.

Ik heb een nieuwe route gemaakt, maar nu kan ik bijna geen gebouwen (etc.) plaatsen.
30/10/2007 | Door: Erik Kruithof

Lees de hiervoor de handleiding "Route Editor" op deze site door.

Hoe voeg ik nieuwe modellen (bv. gebouwen) toe aan een route?
30/10/2007 | Door: Erik Kruithof

Als u nieuwe gebouwen of andere 3d-modellen in u route wilt gebruiken moet u deze eerst toevoegen. Bij het toevoegen van deze objecten aan uw route moet u de .ace bestanden in de "Textures" map plaatsen van die route. De .s en .sd bestanden moeten in de "Shapes" map komen. Nu moet u er nog voor zorgen dat de Route Editor de net toegevoegde objecten kan vinden. Dit doet u door de onderstaande code in het bestand uwroutenaam.ref in te voegen. Het bestand uwroutenaam.ref kunt u vinden in de hoofdmap van uw. De delen tussen de haakjes dient u aan te passen aan de naamgeving van de door u gebruikte bestanden (haakjes en extensies staan laten). Let er wel op dat u het bewerkte bestand weer opslaat in het unicode formaat, anders kan de Route Editor het bestand niet lezen. U kunt het beste "Wordpad" gebruiken om het bestand aan te passen.

Static (
  Filename ( naam-van-het-s-bestand-van-het-model.s )
  Class ( "naam-voor-de-groep-in-het-placements-menu-bv-Buildings" )
  Align ( None )
  Description ( "beschrijving-of-naam-van-het-voorwerp" )
)

Dit code fragment moet u voor elk .s bestand apart invoegen in uwroutenaam.ref, maar bij de meeste add-ons staat in de leesmij (readme) of installatie beschreven hoe u dit moet doen voor die specifieke objecten.

Als u nu de Route Editor (opnieuw) start zult u de objecten in uw route kunnen plaatsen. Voor elke route waar u de modellen in wilt gebruiken moet nu bovenstaande proces opnieuw uitvoeren.

Wat kan ik met de Route Geometry Extractor?
30/10/2007 | Door: Erik Kruithof

Lees de hiervoor de handleiding "Route Geometry Extractor" op deze site door.

Hoe kan je tunnels maken?
30/10/2007 | Door: Erik Kruithof

Lees de hiervoor de handleiding "Tunnels maken" op deze site door.

Hoe voeg ik nieuwe treinen of objecten toe aan MSTS?
30/10/2007 | Door: Erik Kruithof

De installatiewijze kan erg verschillen per trein of object. Sommige treinen hebben een geheel automatische installatie meegeleverd en bij andere moet u zip-bestanden uitpakken en eventueel ook nog wat bestanden kopiŽren. Lees voor de juiste installatie van een trein of object de readme/leesmij goed door of volg de aanwijzingen in het meegeleverde installatieprogramma.

Oudere berichten >>

Laatste Nieuws