Deze website maakt onderdeel uit van het historische archief van SGSP.nl. Kijk op www.sgsp.nl voor een overzicht van ons actuele aanbod.
 Deze historische website wordt niet langer bijgewerkt met actuele onderwerpen of aangepast aan moderne technische eisen.
Zoeken
SimRail

SimRail is gestart op 19 november 2007 om dť Nederlandstalige site over treinsimulatoren op de computer te worden. Alhoewel SimRail een relatieve nieuwkomer is in de wereld van treinsimulatoren bouwt SimRail voort op de fundamenten die al in juli 2001 door Erik Kruithof zijn gelegd met de "TrainPlaza Special: Microsoft Train Simulator". Direct met het uitkomen van Microsoft Train Simulator startte Erik binnen het toenmalige TrainPlaza een special die geheel in het teken stond van deze treinsimulator. De "TrainPlaza Special: Microsoft Train Simulator" bestond van juli 2001 tot oktober 2001.

In oktober 2001 werd de special geheel herzien en keerde terug als de "EJK / TrainPlaza - Special Microsoft Train Simulator". Microsoft Train Simulator fans van het eerste uur zullen deze website zich het beste kunnen herinneren. Medio november 2001 kreeg de "EJK / TrainPlaza - Special Microsoft Train Simulator" een broertje in de vorm van de "EJK / TrainPlaza - Special Auran TrainZ". Deze special gericht op Auran TrainZ is nooit echt van de grond gekomen en stierf al snel een stille dood. Hierna kwam de focus weer volledig op Microsoft Train Simulator te liggen.

Met de "TrainPlaza Special: Microsoft Train Simulator" en de "EJK / TrainPlaza - Special Microsoft Train Simulator" werd een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de Train Simulator community in Nederland. Gedurende de eerste maanden na het uitkomen van Microsoft Train Simulator vormde deze specials de belangrijkste Nederlandstalige bron voor informatie en downloads voor Train Simulator. Dit legde TrainPlaza zeker geen windeieren want tussen juni 2001 en september 2001 steeg dankzij de "TrainPlaza Special: Microsoft Train Simulator" het aantal bezoekers van 866 tot 10.732 per maand. En ook de in augustus 2001 uitgebrachte reskins "EJK NS Hbis" en "EJK NS Cargowagon" vormde ťťn van de eerste Nederlandse uitbreidingen voor Microsoft Train Simulator. Hiermee waren deze goederenwagens in Nederland al snel erg populair met 539 downloads in augustus 2001 en 1072 downloads in september 2001. Zelfs in 2007 werden deze wagens nog gevraagd voor enkele activiteiten.


De EJK NS Hbis uit augustus.

In november 2002 kwam Erik Kruithof met het idee voor de website TrainMagazine als afsplitsing van TrainPlaza. Bij deze afsplitsing ging een deel van de inhoud van TrainPlaza mee naar TrainMagazine. De "EJK / TrainPlaza - Special Microsoft Train Simulator" werd vervolgens geÔntegreerd in de hoofdsite van TrainPlaza. In de zomer van 2003 ging TrainMagazine van start met een eerste reeks cabineritten. Later zou deze reeks uitgroeien tot een succesvolle serie. Door de capaciteit die nodig was om de serie cabineritten aan te bieden kwam TrainPlaza onderdruk te staan. In september 2003 werd dan ook besloten, tot teleurstelling van velen, om TrainPlaza inclusief de Train Simulator onderdelen af te stoten. Vervolgens is TrainPlaza na diverse andere beheerders en gedaanten te hebben gehad in 2005 definitief ten onder gegaan.

Met de komst van Kuju Rail Simulator in oktober 2007 werd bij Erik Kruithof de interesse weer gewekt om een website te wijden aan treinsimulatoren op de computer. In november 2007 ontstond vervolgens al gauw het concept voor SimRail. SimRail moest een Nederlandstalige website worden over treinsimulatoren anders dan de anderen. Daarnaast zou SimRail zich geheel toeleggen op Nederlandse uitbreidingen voor de verschillende treinsimulatoren. Om snel een basis te leggen voor SimRail werden de oude TrainPlaza bestanden weer uit de bittenbak gehaald en geactualiseerd. Vanuit deze uitgangspositie wordt SimRail momenteel uitgebouwd om u het maximale te laten halen uit uw treinsimulator.

Screenshots van de SimRail voorgangers


TrainPlaza Special: Microsoft Train Simulator


EJK / TrainPlaza - Special Microsoft Train


EJK / TrainPlaza - Special Auran


Herbeleven
Alle in dit achtergrondartikel besproken voorgangers van SimRail kunt u herbeleven in bij SGSP.nl - Historische websites. Voor de "TrainPlaza Special: Microsoft Train Simulator" gaat u naar trainplaza-msts-v1.historie.sgsp.nl. De "EJK / TrainPlaza - Special Microsoft Train Simulator" kunt u vinden op trainplaza-msts-v2.historie.sgsp.nl. En ten slotte kunt u de "EJK / TrainPlaza - Special Auran TrainZ" bekijken via trainplaza-trainz-v1.historie.sgsp.nl. Bij het herbeleven van deze websites geldt wel de beperking dat de op deze archiefsites getoonde downloads niet meer beschikbaar zijn. Ook kunnen enkele hyperlinks verwijzen naar websites welke niet meer bestaan of een nieuw adres hebben.
Laatste Artikelen