Deze website maakt onderdeel uit van het historische archief van SGSP.nl. Kijk op www.sgsp.nl voor een overzicht van ons actuele aanbod.
 Deze historische website wordt niet langer bijgewerkt met actuele onderwerpen of aangepast aan moderne technische eisen.
Zoeken
Introductie LokSim3D

LokSim3D is een door Ralf Gryga ontwikkelde cabinesimulator waarmee op een realistische wijze het rijden van treinen gesimuleerd kan worden. Binnen LokSim3D moeten in vergelijking met de meeste andere treinsimulatoren meer handelingen worden uitgevoerd om te kunnen rijden. In 1999 verscheen LokSim voor het eerst in de openbaarheid. En in mei 2002 verscheen met de hulp van Andreas Hofmann LokSim3D welke op DirectX was omgeprogrammeerd en daarmee geschikt geworden voor gebruik onder Windows. Begin 2003 kwam vervolgens versie 2.2 beschikbaar en in december 2003 volgde versie 2.3. Met deze nieuwe versies werden onder andere de beveiligingssystemen flink onderhanden genomen. Met het verschijnen van versie 2.4 in oktober 2005 werd voornamelijk het aantal beschikbare typen remsystemen uitgebreid. In 2007 verscheen ten slotte versie 2.5 welke met de hulp van Alexander Breker tot stand was gekomen. LokSim3D kan gratis worden gedownload van de officiŽle LokSim3D website. Diverse gebruikers hebben uitbreidingen in de vorm van nieuwe routes en treinen gemaakt voor LokSim3D. Aangezien LokSim3D van oorsprong een Duitse ontwikkeling is zijn voornamelijk Duitse routes en treinen goed vertegenwoordigd.


Laatste Artikelen