Deze website maakt onderdeel uit van het historische archief van SGSP.nl. Kijk op www.sgsp.nl voor een overzicht van ons actuele aanbod.
 Deze historische website wordt niet langer bijgewerkt met actuele onderwerpen of aangepast aan moderne technische eisen.
Zoeken
Introductie Eisenbahn.exe

De Eisenbahn.exe serie is een serie van modelbaansimulatoren voor op de computer. In 1998 bracht Software Untergrund Eisenbahn.exe european class uit als eerste deel in de serie. Van Eisenbahn.exe european class verscheen er in 2003 ook een Gold-Edition waarin 340 extra modellen zijn te vinden die eerder los werden aangeboden. In 2001 werd de Eisenbahn.exe serie voortgezet met Eisenbahn.exe professionell. Eisenbahn.exe professionell 2.0 (EEP 2.0) en Eisenbahn.exe professionell 3.0 (EEP 3.0) werden respectievelijk in 2002 en 2004 uitgebracht door Software Untergrund en TREND. Met de ontwikkeling van Eisenbahn.exe professionell 4.0 (EEP 4.0) welke in november 2005 verscheen nam TREND het stokje over van Software Untergrund. En in 2006 kwam TREND vervolgens met Eisenbahn.exe professionell 5.0 (EEP 5.0) op de markt. Eisenbahn.exe professionell 5.0 is verkrijgbaar voor ongeveer 40,- Euro terwijl de oudere delen uit de Eisenbahn.exe serie nog verkrijgbaar zijn voor een gereduceerde prijs.

Met alle delen uit de Eisenbahn.exe serie is het mogelijk om op de computer een virtuele modelbaan te ontwerpen en deze vervolgens in 3D te bekijken en te berijden. Met de komst van Eisenbahn.exe professionell verscheen er in augustus 2003 ook het aanvullende programma Nostruktor waarmee zelf treinen en andere objecten konden worden geconstrueerd. Voor Nostruktor moet ongeveer 20,- Euro worden betaald. Op basis van de licentie mogen met Nostruktor gemaakte treinen en objecten alleen voor eigengebruik binnen Eisenbahn.exe worden gebruikt. Voor Eisenbahn.exe professionell zijn op Internet diverse nieuwe modellen verkrijgbaar die meestal tegen kosten worden aangeboden door speciaal gelicentieerde constructeurs.


                    
Laatste Artikelen