Deze website maakt onderdeel uit van het historische archief van SGSP.nl. Kijk op www.sgsp.nl voor een overzicht van ons actuele aanbod.
 Deze historische website wordt niet langer bijgewerkt met actuele onderwerpen of aangepast aan moderne technische eisen.
Zoeken
Introductie Train Simulator 2 (geannuleerd)

Op 7 mei 2003 werd Train Simulator 2 voor het eerst aangekondigd als opvolger van Train Simulator. Train Simulator 2 is ontwikkeld door het Engelse Kuju Entertainment dat ook de eerste versie van Train Simulator ontwikkelde. Door een herstructurering bij Kuju werd het project echter op 18 augustus 2003 overgedragen aan de Microsoft Game Studios welke eveneens na een herstructurering de ontwikkeling van Train Simulator 2 stopte. Echter op 19 januari 2007 maakte Microsoft bekend de ontwikkeling van Train Simulator 2 weer op te pakken. Dit maal was de eer aan Microsofts eigen ACES Game Studio, welke onder andere verantwoordelijk is voor de Microsoft Flight Simulator reeks. De nieuwe Train Simulator 2 maakt dan ook gebruik van de voor Flight Simulator X ontwikkelde grafische engine. Train Simulator 2 zou eind 2009 uitkomen, maar opnieuw werd de ontwikkeling gestaakt vanwege het sluiten van de ACES Game Studio op 23 januari 2009 door Microsoft. Aangezien Train Simulator 2 een compleet nieuwe ontwikkeling was los van Train Simulator (1) zouden de beide simulatoren waarschijnlijk niet onderling compatible zijn.
Laatste Artikelen