Deze website maakt onderdeel uit van het historische archief van SGSP.nl. Kijk op www.sgsp.nl voor een overzicht van ons actuele aanbod.
 Deze historische website wordt niet langer bijgewerkt met actuele onderwerpen of aangepast aan moderne technische eisen.
Zoeken
Introductie Southern Belle en Evening Star

Southern Belle en Evening Star zijn twee treinsimulatoren welke uitgebracht zijn door het Britse Hewson Consultants. Southern Belle verscheen in 1985 en koste toen 7,95 pond. Southern Belle was de eerste 3D stoomtreinsimulator die beschikbaar kwam voor thuiscomputers. In 1987 verscheen Evening Star als opvolger van Southern Belle. In Southern Belle is het doel om de Southern Belle stoomtrein te rijden van London Victoria naar Brighton. Hiertoe moest de speler de taken van de stoker en machinist uitvoeren zonder vertraging op te lopen of te ontsporen. Ook was het mogelijk om de record rit van 26 juli 1903 op die lijn (48 minuten en 41 seconde) te proberen verbeteren. In opvolger Evening Star moest de Evening Star gereden worden van Bath naar Bournemouth. In Evening Star konden punten worden verdiend voor veiligheid en efficiŽntie. Op de website World of Spectrum kunnen beide simulatoren gedownload worden.


    
Laatste Artikelen