Deze website maakt onderdeel uit van het historische archief van SGSP.nl. Kijk op www.sgsp.nl voor een overzicht van ons actuele aanbod.
 Deze historische website wordt niet langer bijgewerkt met actuele onderwerpen of aangepast aan moderne technische eisen.
Zoeken
Introductie Zusi

Zusi (Zugsimulator) is een door Carsten HŲlscher ontwikkelde treinsimulator welke op 24 maart 2001 voor het eerst verscheen. Zusi legt zich toe op het op een zo realistisch mogelijke wijze rijden van treinen. In Zusi wordt hierdoor grote aandacht besteed aan correct functionerende seinen en andere beveiligingssystemen. Ook de interactie met het overige treinverkeer op een traject speelt een belangrijke rol. Ten opzichte van de meeste andere treinsimulatoren wordt er in Zusi weinig aandacht besteed aan het gedetailleerd nabouwen van routes en treinen. Zusi kost ongeveer 40,- Euro en is verkrijgbaar via de officiŽle Zusi website. Zusi geniet voornamelijk in Duitsland populariteit en er zijn dan ook volop op Duitsland gerichte uitbreidingen voor Zusi verkrijgbaar op Internet. Naast deze bestaande uitbreidingen beschikt Zusi ook over een aantal hulpprogramma's waarmee zelf nieuwe routes, treinen, cabines en andere objecten kunnen worden gemaakt voor gebruik binnen Zusi.


Laatste Artikelen