Deze website maakt onderdeel uit van het historische archief van SGSP.nl. Kijk op www.sgsp.nl voor een overzicht van ons actuele aanbod.
 Deze historische website wordt niet langer bijgewerkt met actuele onderwerpen of aangepast aan moderne technische eisen.
Zoeken
Introductie Transport Tycoon

Transport Tycoon is een door de uit Schotland afkomstige spelontwikkelaar Chris Sawyer ontwikkelde simulator voor transporteconomieŽn. In 1994 bracht MicroProse Transport Tycoon (TT) uit. Transport Tycoon zou oorspronkelijk I.T.S (Interactive Transport Simulation) gaan heten, maar onder MicroProse werd het een Tycoonspel. Midden 1995 verscheen de Transport Tycoon World Editor als uitbreiding voor Transport Tycoon. Met de Transport Tycoon World Editor konden eigen landschappen worden gecreŽerd en werd een twee speler modemverbinding geÔntroduceerd. In 1995 verscheen ook Transport Tycoon Deluxe (TTD). Transport Tycoon Deluxe is een verbeterde en uitgebreide versie van Transport Tycoon en de Transport Tycoon World Editor. Zowel Transport Tycoon als Transport Tycoon Deluxe zijn 2D-spelen waarin de speler aan het hoofd staat van een transportonderneming.

In 2004 zette Chris Sawyer de reeks voort met Chris Sawyer's Locomotion welke op een eigen pagina wordt behandeld. Vanuit de gebruikersgemeenschap zijn er diverse ontwikkelingen die voortbouwen op Transport Tycoon Deluxe. Het TTDPatch project werkt aan verbeteringen door het originele spel aan te passen. Naast het TTDPatch project is er ook het OpenTTD project dat werkt aan een kloon van het Transport Tycoon Deluxe waardoor het ook mogelijk is om het spel te spelen op moderne computers. Om gebruik te maken van deze uitbreidingen is het vereist om het originele spel te bezitten. Alle versies van Transport Tycoon zijn niet meer in de winkel verkrijgbaar, maar via Internet wil het nog wel lukken.


        
Laatste Artikelen