Deze website maakt onderdeel uit van het historische archief van SGSP.nl. Kijk op www.sgsp.nl voor een overzicht van ons actuele aanbod.
 Deze historische website wordt niet langer bijgewerkt met actuele onderwerpen of aangepast aan moderne technische eisen.
Zoeken
Introductie BAHN

BAHN is een door Jan Bochmann gemaakte simulator voor verkeersnetwerken. In BAHN kunnen gelijktijdig trein-, tram-, bus-, scheepvaart- en metronetwerken worden gesimuleerd. Aangezien BAHN zich volledig richt op de simulatie van het verkeer in het netwerk beschikt BAHN over een eenvoudige 2D interface met weinig details. De eerste aanzet tot BAHN werd in 1985 gegeven. In 1990 verscheen STRABA (StraŖenbahn) dat onder DOS tramnetwerken simuleerde. Toen STRABA in 1992 ook treinnetwerken ging ondersteunen veranderde de naam in BAHN. In 1994 verscheen de eerste Windows versie van BAHN en in 1999 verscheen de laatste DOS versie. Sinds versie 3.11 is BAHN een shareware programma dat kan worden gedownload van de officiŽle BAHN website. Zonder licentie kan BAHN 92 dagen volledig worden gebruikt. Een licentie is verkrijgbaar voor 27,- Euro. Kinderen jonger dan 16 jaar betalen 15,- Euro mits er een identiteitsbewijs wordt getoond. Diverse gebruikers van over de hele wereld hebben uitbreidingen in de vorm van nieuwe netwerken en voertuigen gemaakt voor BAHN.


Laatste Artikelen