Deze website maakt onderdeel uit van het historische archief van SGSP.nl. Kijk op www.sgsp.nl voor een overzicht van ons actuele aanbod.
 Deze historische website wordt niet langer bijgewerkt met actuele onderwerpen of aangepast aan moderne technische eisen.
Zoeken
Introductie A-Train

A-Train (A Ressha de Ikou) is een uit Japan afkomstige serie van simulatiespelen rond het leiden van een spoorbedrijf. De A-Train serie is ontwikkeld door het Japanse Artdink en in Europa deels uitgebracht door Ocean Software. De serie was in Japan erg populair waarna Maxis van A-Train III een DOS, Macintosh en Amiga versie maakte. Hierdoor is A-Train III, het derde deel uit de serie, internationaal bekend geworden als A-Train. In oktober 1992 werd A-Train (III) door Maxis uitgebracht in Amerika. Voor A-Train (III) verscheen er ook de A-Train Construction Set waarmee landschappen en scenario's bewerkt konden worden. De A-Train Construction Set is ook gebundeld met A-Train (III) door Maxis verkocht in Europa. In 1996 bracht Maxis in Amerika nog een versie van A-Train uit voor de PlayStation welke was gebaseerd op A-Train IV: Evolution Global. A-Train 6 verscheen in 2004 in Europa. Op 7 maart 2008 verscheen in Europa A-Train HX voor de Xbox 360. In Japan zijn ongeveer vijftien verschillende versies van A-Train verschenen, waarbij alleen A-Train HX in Japan het A-Train label draagt.


                            
Laatste Artikelen