Deze website maakt onderdeel uit van het historische archief van SGSP.nl. Kijk op www.sgsp.nl voor een overzicht van ons actuele aanbod.
 Deze historische website wordt niet langer bijgewerkt met actuele onderwerpen of aangepast aan moderne technische eisen.
Zoeken
Introductie Railroad Tycoon

De Railroad Tycoon serie is een serie simulatiespelen gericht op spooreconomieŽn. Van Railroad Tycoon zijn vijf verschillende versies verschenen. De eerste versie verscheen als Sid Meier's Railroad Tycoon in 1990. Sid Meier's Railroad Tycoon is bedacht door Sid Meier en uitgebracht door MicroProse. In 1993 verscheen er een Deluxe versie. In 1998 ontwikkelde PopTop Software Railroad Tycoon II welke werd uitgebracht door Gathering of Developers. In 1999 en 2002 verschenen in totaal vier speciale versies van Railroad Tycoon II. Railroad Tycoon 3 verscheen in 2003 en was eveneens afkomstig van PopTop Software en Gathering of Developers. Als laatste deel in de serie verscheen ten slotte in 2006 Sid Meier's Railroads! dat op een eigen pagina wordt behandeld. In alle delen van de Railroad Tycoon serie kruipt de speler in de van een industrialist om zo een eigen spoorwegmaatschappij op te bouwen en te beheren. Diverse Railroad Tycoon versies zijn nog in de winkel verkrijgbaar voor ongeveer 5,- Euro. Sid Meier's Railroad Tycoon kan gratis worden gedownload van de officiŽle Sid Meier's Railroads website.


            
Laatste Artikelen